Welcome to Ghitu Institute of Electronic Engineering and Nanotechnologies

Generator de unde electromagnetice cu frecventa extrem de inalta cu intensitatea iradierii joasa (atermica) „UEM-4”


Generator de unde electromagnetice cu frecventa extrem de inalta cu intensitatea iradierii joasa (atermica) „UEM-4”

Aparatul este predestinat pentru tratament terapeutic, cu trei canale independente de terapie, prin intermediul energiei undelor electromagnetice din gama frecventelor extrem de inalte (FEI), sau respectiv in alta terminologie, radiatiei electromagnetice cu lungimea de unda milimetrica(UEM, 1-10 mm). Dispozitivul poate fi utilizat in mod independent sau in asamblu complex cu alte mijloace si metode medicale traditionale. Tratamentul cu UEM atermice are la baza procesele informationale intercelulare, intra-si interorgane si in organism ca sistem integru. 

 

Destinatia

Aparatul este predestinat pentru tratament terapeutic, cu trei canale independente de terapie, prin intermediul energiei undelor electromagnetice din gama frecventelor extrem de inalte (FEI), sau respectiv in alta terminologie, radiatiei electromagnetice cu lungimea de unda milimetrica(UEM, 1-10 mm). Dispozitivul poate fi utilizat in mod independent sau in asamblu complex cu alte mijloace si metode medicale traditionale. Tratamentul cu UEM atermice are la baza procesele informationale intercelulare, intra-si interorgane si in organism ca sistem integru. Ca rezultat aceasta metoda de tratament are un domeniu de utilizare neobisnuit de larg care cuprinde:

 • Gastroenterologia (tratamentul ulcerului gastric si al bulbului duodenal fara formarea cicatricilor inestetice, cura gastritelor erosive, etc).
 • Chirurgia (profilaxia abaterilor postoperationale, conditionate de diminuarea proprietatilor imune ale organismului, tratamentul arsurilor, osteocondrozei, ulcerului trofic, leziunilor traumatice ale tesuturilor moi, a plagilor (ranilor) de diversa etologie, inclusiv celor produse de armele de foc).
 • Cardiologia (boala hipertonica, ischemia miocardului, etc).
 • Traumatologia si ortopedia (necroza aseptica a capului femural, stimularea proceselor regenerative a lezarilor traumatice ale oaselor).
 • Ginecologia (tratamentul afectiunilor inflamatorii ale anexelor, eroziunelor cervicale).
 • Imunologia (stimulatia sistemului imun al organismelor).
 • Oncologia (diminuarea actiunii toxice secundare a preparatelor chimioterapeutice).
 • Stomatologia (tratamentul paradontozei).
 • Pulmonologia (tratamentul astmei bronsiale).
 • Medicina sportiva, etc.
 • Sporirea rezistentei organismului la iradierea ionizanta

Totodata, avand la baza un fundament de influenta informativ aproape universal metoda de interventie cu UEM atermice poate fi aplicata, in dependenta de intentii si necesitati la toate obiectele vii, incepand cu organismele monocelulare si terminand cu organismele cele mai dezvoltate. Tratamentul benefic este utilizat pe o scara tot mai larga in diverse domenii de activitate umana, in primul rand:

 • veterinarie (mastita si endometrita la vite, inmultirea animalelor, pneumonia viteilor, maladii ostiarticulare la cai, profilactica morbiditatii;
 • avicultura (biotehnologii noi, tratamentul oulelor in incubatoare, stimularea cresterii puilor si formarea imunitatii postvactionale, sporirea masei de carne comerciala, etc.);

 

CARACTERISTICI TEHNICE
 1. Frecventa de lucru
  • de la 42 pana la 42,4 GHz la iradirea undei .....................l=7,1 mm;
  • de la 53,3 pana la 53,7 GHz la iradirea undei ..................l=5,6 mm;
  • de la 60,3 pana la 60,7 GHz la iradirea undei.................. l=4,9 mm;
 2. Devierea frecventei de lucru ..................... de la ± 50 pana la ± 150 MHz;
 3. Densitatea iradierii .......................................................... 4 ± 2 mW/cm2;
 4. Regimurile de lucru: ......... “Continuu”,”Periodic” si 2 regimuri “De impuls”;
 5. Puterea................................................................. nu mai mult de 10 mW;
 6. Dimensiunile ................................................................215x155x105 mm;
 7. Greutatea................................................................................ 1 ± 0,2 kg.