Bine aţi venit la Institutul de Inginerie Electronica şi Nanotehnologii “D. Ghiţu”

Press announcement: A Scientific Network for Earthquake, Landslide and Flood Hazard Prevention [ROM]


 

Proiectul SciNetNatHaz, Programul Operaţional Comun de Cooperare în bazinul Mării Negre, finanţat de UE, unește mai mult de 90 de savanți din Universități, Academii de Științe și Institute de Cercetare din 6 țări (Grecia, România, Moldova, Ucraina, Bulgaria și Turcia) implicați în evaluarea pericolelor ce țin de cutremuri de pământ, alunecări de teren și inundații: „Earthquake, Landslide and Flood (ELF) Hazard assessments”. Pe parcursul implementării  proiectului, a fost realizat studiul privind Pericolele ELF în zona bazinului Mării Negre. Implementările privind evaluarea ELF în zonele selectate sunt deja disponibile pe pagina electronică a proiectului: www.scinetnathaz.net

În vederea unei coordonări mai bune a activităţii participanţiilor la proiect, au fost aplicate  noi forme de organizare a muncii ştiinţifice colective.

Astfel, din mijloacele financiare ale proiectului a fost procurat si instalat la Institutul de Inginerie Electronică si Nanotehnologii “D.Ghiţu” al Academiei de Stiinte a Moldovei cel mai nou sistem interactiv "Polyvision ENO Interactive Whiteboard", care permite desfăşurarea atelierelor de lucru interactive, in scopul  schimbului rapid de informaţii între participanţii  la proiect  şi gestionarea operaţională de către coordonatorul proiectului.

Cel mai apropiat eveniment interactiv "webinar", cu participarea coordonatorului de proiect prof. Konstantinos Papateodorou si seful echipei din Republica Moldova prof. Anatolie Sidorenko, va avea loc  marti, 25/08/2015 la orele 15:00, iar un workshop cu participarea tuturor partenerilor proiectului şi coordonatorul acestuia, va avea loc la 25/09/2015, orele 16:00,  unde se vor  discuta  rezultatele obţinute în cadrul proiectului.

Menţionam faptul, că Uniunea Europeană, în cadrul Programului Stiintific respectiv, a oferit nu doar sustinere financiară a proiectului, dar si consultări  în organizarea muncii şi întocmirea rapoartelor conform  standardelor  Uniunii Europene.

În general, activitatea in cadrul proiectului sus-mentionat a avut o contribuţie semnificativă la procesul de integrare reală a Republicii Moldova în spaţiul european de cercetare.

 

Informaţie scurtă despre proiect SciNetNatHaz:

Durata proiectului: 01.05.2013- 30.11.2015

Bugetul total: 700 000,00 €

Coordonator: Prof. Konstantinos Papatheodorou, Tech. Edu. Institute of Kentriki Makedonia, Greece

Pagina electronică proiectului: www.scinetnathaz.net

E-mail:  conpap@teiser.gr

 

Partener din Moldova:  Prof. Anatolie Sidorenko, Institutul de Inginerie Electronica şi Nanotehnologii “D. Ghiţu” al AŞM

Adresa: Academiei str., 3/3, MD-2028, Chisinau, Republica Moldova

Tel.: +373 22 73-70-92

Pagina electronică: nano.asm.md

E-mail: directia@nano.asm.md


Views: 1752